Andesteg, langtidsstegt

Anden bliver ekstra mør når den steges i lang tid i ovnen

Indtastet af:Leif Andersen

Foto: Leif Andersen, 2012

Opskriften giver 1 stegt and

Ingredienser:

1stkhel and, 2200-3500 g
1stkæble
1håndfuldsvesker
2dryssalt og peber
Tænd ovnen på 80 grader.

Tag posen med indmad ud af anden og skyl den både indvendigt og udvendigt.
Drys anden indeni med salt og peber og fyld den med æbletern og svesker. Luk anden med en madnål og drys salt og peber på både forside og bagside af den.

Læg anden på en rist i en bradepande med brystet nedad. Hæld vand i bradepanden, så andeskyen ikke brænder på. Læg evt. indmaden i bradepanden, eller brug det til en sovs.

Stil anden i ovnen i ca. 4 timer og vend den derpå om og giv den de sidste 2 timer med brystet opad.
Det kan være nødvendigt at skrue temperaturen op til sidst, hvis spisetid nærmer sig og anden ikke er stegt nok. Mål den undervejs med et termometer. Den skal være ca. 79 grader i brystkødet.

  80°C  360 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stegt and (2213,28 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
10128

506%

fedt
833 g

1191%

Mættet
280 g

1399%

kulh.
68 g

25%

protein
290 g

580%

Kostf.
9 g

36%

Natrium
3710 mg

155%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus