Brunede kartofler

Foto: Leif Andersen, 2012
Ingredienser:

Opskriften giver: 4 portioner


500gkogte små kartofler, evt. på glas
4spsksukker
½dlvand
1spsksmør
Fremgangsmåde:
Sukkeret smeltes i en pande/sautérpande ved middel varme. Brug ikke en pande med slip-let belægning.
Vent til alt sukkeret er smeltet og det får en gylden farve.
Skru lidt op for varmen og tilsæt vandet. Pas på - det syder kraftigt og kan strinte.
Lad sukkeret og vandet koge sammen, gerne under omrøring. Lad vandet dampe af, så sukkerblandingen ikke bliver for tynd.
Tilsæt kartoflerne og lad dem varme godt igennem i sukkerblandingen. Rør dem godt rundt imens.
Skru gradvist ned for varmen, så karamelblandingen tyknes. Lad kartoflerne "optage" sukkerblandingen mest muligt inden der slukkes og de serveres.
Kategorier:
Tilbehør
kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (153,5 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
174

9%

fedt
2 g

3%

Mættet
1 g

6%

kulh.
37 g

14%

protein
2 g

5%

Kostf.
2 g

7%

Natrium
16 mg

1%

Anslåede værdier