Rabarberkage

Med sprød smuldretop

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 12 Stykker

Ingredienser:

250gRensede rabarber
1spskVanillesukker
90gSukker
Kagebund
90gSmør, saltet
100gSukker
3stkæg
130gHvedemel
½dlMinimælk, 0,5%
1stkVanillestang
Smuldredej
70gSmør, saltet
90gSukker
130gHvedemel

50gHakkede mandler
100gMarcipan
For Low FODMAP, følg ændringsforslagene der kommer frem, når du har slået servicen til i "min konto".
 
Rabarber skæres i bidder på ca. 1,5 cm og hældes i et ildfast fad. Sukker og vanillesukker tilsættes og fadet stilles i en 200 grader varm ovn til de er møre.
 
Imens laves kagedejen. Blødt smør piskes med sukker. Derefter tilsættes æggene et af gangen, der piskes godt imellem dem. Kornene fra vanillestangen, melet og til sidst mælken tilsættes, pisk imellem hver.
 
Dejen hældes i en lille bradepande, gerne foret med smurt bagepapir.
 
Rabarberne fordeles ovenpå.
 
Marcipan smuldres med de hakkede mandler og hældes ovenpå.
 
Smuldredejen laves ved at nulre smørret ind i mel og sukker. Når det begynder at hænge lidt sammen i nogle små klumper, fordeles den på toppen af kagen.
 
Bages ved 200 grader i 20-25 min, eller til dejen er gennembagt og toppen gylden.

  200°C  20 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Stykker (95,77 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
359

18%

fedt
16 g

23%

Mættet
8 g

38%

kulh.
48 g

18%

protein
6 g

12%

Kostf.
2 g

9%

Natrium
70 mg

3%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus