Rabarberkage

Med sprød smuldretop

Indtastet af:

Opskriften giver 12 Stykker

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

For Low FODMAP, følg ændringsforslagene der kommer frem, når du har slået servicen til i "min konto".

 

Rabarber skæres i bidder på ca. 1,5 cm og hældes i et ildfast fad. Sukker og vanillesukker tilsættes og fadet stilles i en 200 grader varm ovn til de er møre.

 

Imens laves kagedejen. Blødt smør piskes med sukker. Derefter tilsættes æggene et af gangen, der piskes godt imellem dem. Kornene fra vanillestangen, melet og til sidst mælken tilsættes, pisk imellem hver.

 

Dejen hældes i en lille bradepande, gerne foret med smurt bagepapir.

 

Rabarberne fordeles ovenpå.

 

Marcipan smuldres med de hakkede mandler og hældes ovenpå.

 

Smuldredejen laves ved at nulre smørret ind i mel og sukker. Når det begynder at hænge lidt sammen i nogle små klumper, fordeles den på toppen af kagen.

 

Bages ved 200 grader i 20-25 min, eller til dejen er gennembagt og toppen gylden.

  200°   20 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk