Varme hveder

Indtastet af:Leif Andersen

Foto: Leif Andersen, 2012

Opskriften giver 16 hveder (8 boller)

Ingredienser:

50gGær
3dlmælk
3stkæg
1 ½tsksukker
120gblødt smør
1 ½tsksalt
1tskKardemomme
700gHvedemel

Denne opskrift giver 8 store boller, som deles i halve. Dvs. 16 hveder.

Lav en fugtig dej. Lad hæve 1 time i skålen, eller til dobbelt størrelse. 

Dejen formes til 8 boller der vendes i lidt smeltet smør og lægges tæt i en høj bradepande. 
Hæves igen til dobbelt størrelse.
Inden servering deles bollerne i to, og ristes i ovn eller på brødrister.

  200°C  20 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 hveder (8 boller) (73,05 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
235

12%

fedt
8 g

11%

Mættet
4 g

21%

kulh.
35 g

13%

protein
6 g

13%

Kostf.
2 g

7%

Natrium
188 mg

8%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus