Luciabrød

Eller Lussekatte som de også kaldes. Dejen er bare rørt sammen og koldhævet, meget let at have med at gøre.

Indtastet af:

Opskriften giver 22 Luciabrød

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Smelt smør og lun mælken heri. Rør safran ud i blandingen.

Lun vandet og rør gæren ud. Tilsæt sukker til gærblandingen, og rør den derefter ud i smørblandingen - når denne er lillefingervarm. Tilsæt salt og fuldkornsdurum, rør det sammen. Tilsæt hvedemelet, hold lidt tilbage. Rør til blandingen er jævn.

Sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Hvis temperaturen er til det, kan den istedet sættes udenfor.

Næste morgen slås dejen ned. Hæld lidt olie på bord og hænder. Del dejen i 22 stykker og rul dem ud og form dem.

Lad luciabrødende hæve en halv time på bagepladen og varm ovnen op til 225 grader. Skru ned til 200 grader straks de er sat i ovnen. Bages ca 15 min. til de er gyldenbrune.

 

  225°   15 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk