Vanillekranse

Kilde: Med inspiration fra Claus Meyer

Foto: Leif Andersen
Ingredienser:

Opskriften giver: 100 stk


300gsukker
2stkVanillestænger. Brug IKKE vanillesukker
300gsmør
400gHvedemel
2stkSmå æg
50gfinthakkede mandler
Fremgangsmåde:
Skrab kornene ud af vanillestængerne og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker.
Smulder mel og koldt smør, brug evt. foodprocessor.
Rør og ælt alle ingredienserne sammen til en homogen dej, uden at ælte for meget.
Hvis dejen virker for tyk, så tilsæt evt. lidt vand.

Med en stjernetyl, sprøjtes små kranse på bagepapir.
Bages til kransene er lysebrune.

  190°C  10 minutter

Kategorier:
Kager/SmåkagerKager
kommentarer leveret af Disqus
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (10,07 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
52

3%

fedt
3 g

4%

Mættet
2 g

8%

kulh.
6 g

2%

protein
<1 g

1%

Kostf.
<0 g

1%

Natrium
12 mg

1%

Anslåede værdier