Æblesmør

Krydret æblemarmelade - der også kan laves af umodne nedfaldsæbler

Indtastet af:

Opskriften giver 4 glas

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Æblerne skylles og skæres i grove tern. Kommes i en tykbundet gryde med skræl og kernehus, men evt. urenheder fjernes. Koges ved svag varme i 30-40 min. til æblerne er helt udkogte. Pureres derefter gennem en sigte, lidt ad gangen.

 

Simrer igen ved svag varme med sukker, krydderier og citron, ca. 30-40 min. eller til det er en tyk mos.

 

Hældes på skoldede glas og gemmes på køl, evt. kan noget af portionen fryses for længere holdbarhed.

 

Kan spises på brød i stedet for smør, i sandwich, som marmelade, i bagværk, lagkager, eller som tilbehør til vildtretter.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk