Ægge-Latte

Mælkefri cafe latte, smagen er dejlig blid og cremet. Mange har en hurdle overfor rå æg i kaffe, men tænk på barndommens lækre cremede æggesnaps i voksenversion

Indtastet af:
Kilde: Madbanditten

Opskriften giver 1 Ægge-Latte

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Lad evt. Ægget temperere ved stuetemperatur. Det kan også slåes ud og lunes forsigtigt i microovn ( i min 10 sek. Fuld effekt, omrøring og derefter evt. 5 sek mere) 

Lav kaffen, hæld kaffe og æg i et højt blenderbæger sammen med kokosolie og vanillepulver. Blend godt, før stavblenderen op og ned så der kommer luft ind i blandingen. 

Server straks i et opvarmet latteglas eller kop.

 

Fif: hvis æggelatten er tilbehør til morgenmad eller andet måltid, er det ikke nødvendigt at tilføje kokosolie, vanillepulver kan også udelades. Men hvis den drikkes som måltid eller mellemmåltid giver det bedre balance i blodsukkeret at tilføre olien.

Fif: for en varmere latte, tilsæt 1 dl. Kogende vand til et koncentreret dobbeltskud espresso og vær hurtig med blenderen, når ægget er tilsat.

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk