Agurkesalat

Sprøde agurkeskiver. En helt anden oplevelse end den agurkesalat man køber i butikkerne

Indtastet af:Leif Andersen

Frisklavet hjemmelavet agurkesalat
Foto: Leif Andersen, 2012

Opskriften giver 1 glas

Ingredienser:

1 ½stkagurker
2dlEddike
2dlsukker
1tskpeberkorn
3stkLaurbærblad
4tskgroft salt
Agurkerne skæres i tynde skiver og lægges i en sigte, så vandet kan dryppe fra. Drys rigeligt med groft salt over agurkerne og bland det sammen.
Læg noget tungt over agurkerne så de drænes mest muligt.
Kog imens en lage af eddike, sukker, peberkorn, laurbærblade og groft salt. Lad lagen køle lidt af.
Skyl agurkerne grundigt og pres vandet ud af dem med hænderne.
Læg agurkerne i skoldede syltetøjsglas og hæld lagen over.

Kategorier:
Tilbehør
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 glas (857 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
820

41%

fedt
<0 g

1%

Mættet
<0 g

0%

kulh.
190 g

71%

protein
4 g

8%

Kostf.
3 g

13%

Natrium
6301 mg

263%

Anslåede værdier