Anne-Maries frikadeller

Dejlig julede, men smager godt hele året.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Foto: Leif Andersen, 2012

Opskriften giver 20 stk

Ingredienser:

500gHakket svinekød eller kalv og flæsk
1dlBouillon, grøntsags
1stkLøg, rå
1dlRasp
1spskHvedemel
1stkæg
1tskSalt
1drysPeber
1knivspidsStødt allehånde
1knivspidsStødt ingefær
1drysMuskatnød
½dlMinimælk, 0,5%
Til stegning
2spskOlivenolie
10gSmør, saltet
En kvart boullionterning opløses i 1 dl. kogende vand. Afkøles.

Imens rives halvdelen af løget fint og den anden halvdel hakkes fint. Kommes i en skål sammen med hakkekødet.

Tilsæt rasp, mel, krydderier, æg og boullion. Røres sammen, brug evt. håndmikseren med dejkroge. Mælk tilsættes lidt efter lidt, her er mængden kun vejledende, så der kan være behov for mere eller mindre afhængig af hvor våd farsen er.

Steges i en blanding af olivenolie og smør.

Steg evt. en prøvedunse, for at se om krydringen er tilpas.
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (42,8 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
90

5%

fedt
6 g

8%

Mættet
<0 g

2%

kulh.
4 g

1%

protein
6 g

11%

Kostf.
<0 g

2%

Natrium
113 mg

5%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus