Bananabread - af den sunde slags

Dejligt svampet bananabread. Egner sig perfekt på et brunchbord eller som "10-mad" i skolen. Det giver også lidt til den søde tand - på den gode måde.

Indtastet af:Henriette

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:

2stkÆg
10gKærnemælk
1spskRapsolie
3stkBanan, rå
100gGrahamsmel, fuldkornshvedemel
40gHavregryn
75gHvedemel
2spskSukker
2tskBagepulver
1tskNatron
2tskVanillesukker
1knivspidsSalt, bordsalt
Indstil ovnen til 175 grader.
 
Pisk æg, olie og kærnemælk (eller andet surmælksprodukt) sammen i en skål. Mos bananerne og bland dem i.
 
Bland de resterende ingredienser i en anden skål (sigt natron, bagepulver og vanilliesukker for at undgå klumper) og bland det i bananblandingen. 
 
Fyld dejen i en lille smurt franskbrødsform og sæt den i ovnen i 25-30 min.
 
Skal det være ekstra lækkert kan man tilsætte hakket chokolade eller valnødder. 

  175°C  25-30 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 brød (602,91 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
1420

71%

fedt
30 g

43%

Mættet
5 g

24%

kulh.
252 g

93%

protein
40 g

80%

Kostf.
23 g

90%

Natrium
2120 mg

88%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus