Bananbrød

Minder meget om krydderkage eller ølkage i konsistens, lækker og ikke så fed.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Pisk æg, farin og olie sammen. Mos bananerne med en gaffel og pisk dem i.

Tilsæt salt, vanillesukker, natron og bagepulver og pisk igen. Tilsæt mælken og de 2 slags mel og pisk igen.
 
Smør en rugbrødsform (1,5 liter) og hæld dejen i.
 
Bages midt i ovnen i 1 time ved 175 grader, dækkes evt med stanniol det sidste kvarter.
 
Info Low FODMAP: Fuldkornsspeltmel ændrede i 2015 status til ikke tilladt pga. Oligo. Under elimination anbefales at bruge økologisk sigtet spelt eller glutenfri kornsorter. Under genintroduktion kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.

  175°C  60 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 skiver (92,7 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
270

14%

fedt
6 g

8%

Mættet
<1 g

4%

kulh.
49 g

18%

protein
5 g

10%

Kostf.
2 g

8%

Natrium
163 mg

7%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus