Bananpandekage i form

Rigtig lækker og nem "pandekagebagning", der hurtigt kan realiseres i microovn. Og så er den endda sund nok til at udgøre en morgenmad.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: withloveandsugar.dk har inspireret til denne opskrift

Opskriften giver 1 portion

Ingredienser:

1stkBanan
1stkÆg
¼tskVanille, pulver
¼tskBagepulver
60gBlåbær, frosne, usukrede
5gSmør ca. til formen
Blend banan, æg, vanille og bagepulver.
 
Smør en form eller dyb tallerken og hæld dejen i. 
 
Fordel de frosne blåbær udover dejen.
 
Sæt formen i microovn og bag ved fuld effekt ca. 5 min. Tjek den ved at ryste formen, hvis den er flydende i midten, skal den have længere tid.
Den kan også bages i ovn ved 200 g. i ca. 10-15 min.
 
Drys gerne pandekagen med lidt kokosmel, evt. også lidt kokossukker.
 
Opskriften kan varieres på utallige måder; din favorit pandekage opskrift, andre bær, frugter osv. Bagetiden afhænger af om du bruger frosne eller friske bær og hvor stor en mængde. Og hvis du bruger lidt gryn eller mel, vil dejen også sætte sig hurtigere.
 
Info. Low FODMAP: Blåbær indeholder oligo og 60 g. er maxgrænsen, hvis du er følsom for denne eller hvis du er i eliminationsfasen.

  200°C  10 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portion (190,75 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
226

11%

fedt
10 g

14%

Mættet
4 g

20%

kulh.
27 g

10%

protein
8 g

16%

Kostf.
3 g

10%

Natrium
241 mg

10%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus