Birkes (Tebirkes)

Lækre birkes (tebirkes) lavet med smør

Indtastet af:Leif Andersen

Opskriften giver 8 stk

Ingredienser:

25gGær
2dlmælk
6dlHvedemel
1 ½tsksalt
1stkÆg
1spskSukker
50gsmør
200gsmør
Rør gæren ud i det lillefingervarme mælk.
Bland salt, sukker, 50 g blødt smør og æg i og rør på maskine.
Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være glat og lidt fast.
Lad dejen hæve lunt i en lille times tid.
Rul dejen ud til ca. 30x40 cm.
Skær smørret i tynde skiver og dæk halvdelen af dejen med det.
Fold den anden halvdel af dejen indover.
Rul dejen ud i igen, fold 1/3 af dejen ind mod midten og den modsatte tredjedel indover.
Gentag 2 gange mere.
Efter sidste foldning - rul ud til en aflang plade på 40-50 cm længde.
Fold i tredjedele igen - denne gang på den lange led og skær ud i 8 lige store stykker.
Læg birkesene på en bageplade og lad dem hæve lunt 1/2 times tid.
Pensl til sidst i æg tilsat lidt vand og drys birkes over.
Serveres så snart de er kølet lidt af.

  225°C  18 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (99,29 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
417

21%

fedt
27 g

39%

Mættet
17 g

83%

kulh.
38 g

14%

protein
7 g

13%

Kostf.
2 g

8%

Natrium
415 mg

17%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus