Blommesaftlet at lave i en "tutti frutti"Indtastet 12. september 2012 af:Anne-Marie AndersenFoto: Leif Andersen, 2012 Opskriften giver 3 liter ca. Ingredienser:4kgBlommer500gSukker ca. Klik for at slå slumre-tilstand fra Hvis man ønsker en mindre bitter saft fjernes sten og skind fra blommerne. Men smagen bliver også udmærket med hele blommer, hvis man stopper indkogningen efter 60 min., da det især er tilsidst det afgiver meget bitterhed.Frugtbeholderen fyldes op med blommer og sukkeret tilsættes. Vandbeholderen fyldes med vand og 1 tsk. citronsyre, det skulle få frugten til at afgive saften lettere.Tændes på fuldt blus og når det damper gennem låget, skrues ned til middel varme.Flasker rengøres og skoldes. Saften tappes direkte i den varme flaske, efterhånden som den er klar. Stilles til afkøling på køkkenbordet til dagen efter. Opbevares herefter på køl. Saften kan også fryses, så må flasken ikke være helt fuld da den udvider sig. Kan også deles i mindre portioner og hældes i fryseposer, optøning direkte i en kande med vand - så er den dejlig kold ved serveringen. Kategorier: Drikkevarer Log ind Husk mig Ny bruger?|Glemt adgangskode? Næringsindhold pr. 100 gEnergi400 kJKalorier96 kcalFedt0 g- mættede0 g- enkeltumættede0 g- flerumættede0 gKulhydrater23 g- heraf tilsat sukker13 gKostfibre2 gProtein1 gNatrium3 mgAnslåede værdier. Kan være baseret på brugeres egne indtastede værdier.Klik og se flere detaljer.Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtagVed indtagelse af 1 liter ca. (1305 g.)(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)kcal125063%fedt4 g6%Mættet1 g7%kulh.303 g112%protein7 g13%Kostf.21 g85%Natrium40 mg2%Anslåede værdier