Blommesaft

let at lave i en "tutti frutti"

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Foto: Leif Andersen, 2012

Opskriften giver 3 liter ca.

Ingredienser:

4kgBlommer
500gSukker ca.
Hvis man ønsker en mindre bitter saft fjernes sten og skind fra blommerne. Men smagen bliver også udmærket med hele blommer, hvis man stopper indkogningen efter 60 min., da det især er tilsidst det afgiver meget bitterhed.

Frugtbeholderen fyldes op med blommer og sukkeret tilsættes. Vandbeholderen fyldes med vand og 1 tsk. citronsyre, det skulle få frugten til at afgive saften lettere.

Tændes på fuldt blus og når det damper gennem låget, skrues ned til middel varme.

Flasker rengøres og skoldes. Saften tappes direkte i den varme flaske, efterhånden som den er klar. Stilles til afkøling på køkkenbordet til dagen efter. Opbevares herefter på køl. Saften kan også fryses, så må flasken ikke være helt fuld da den udvider sig. Kan også deles i mindre portioner og hældes i fryseposer, optøning direkte i en kande med vand - så er den dejlig kold ved serveringen.
Kategorier:
Drikkevarer
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 liter ca. (1305 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
1250

63%

fedt
4 g

6%

Mættet
1 g

7%

kulh.
303 g

112%

protein
7 g

13%

Kostf.
21 g

85%

Natrium
40 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus