Boller i pose

Meget nemt og uden griseri, kan man lave lækre luftige boller, med dejen æltet og langtidshævet i en pose. Start om aftenen og bag næste morgen....

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 12 boller

Ingredienser:

1spskOlivenolie
1dlHavregryn
2dlVand
2dlVand
1dlVand
25gGær
2spskFlydende honning
1dlFuldkornsspeltmel
2dlSigtemel
2tskSalt, f.eks. Il fornaia
5dlHvedemel

Brug en stor frysepose på 11 liter. Fordel 1-2 spsk olivenolie godt i posen.

Kog en havregrød af 1 dl. fine havregryn og 2 dl vand. Jeg hælder det i en dyb tallerken og giver det 2 min. i microovnen ved fuld effekt. Rør 1 dl vand i, til at afkøle grøden og hæld den over i posen og tilsæt 1 dl. vand mere til posen. 

Hæld 1 dl vand i den stadig varme tallerken og rør gæren ud i denne (tjek at den ikke er for varm). Den hældes over i posen med havregrødsblandingen, tjek også at den ikke er for varm.

Hæld honning i posen og derefter fuldkornsspeltmel, sigtemel og salt. Ælt det godt sammen. Hæld 5 dl hvedemel i og ælt igen godt sammen.

Stil i køleskabet til næste morgen.

Tag posen med den kolde dej ud af køleskabet. Hæld dejen ind midt i posen og klip bunden op, derefter siden. Klem boller af med en fast spartel/dejskraber smurt med olie og læg dem på bagepapir. 

Hæver 30 min, imens ovnen varmes op til 250 grader. Pensles forsigtigt med vand. Bages midt i ovnen i ca. 15-18 min. Smid evt. 1 dl. vand ind i bunden af ovnen efter 5 min. for at skabe dampeffekt, hvilket giver en sprødere skorpe.

  250°C  15 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 boller (80,77 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
177

9%

fedt
2 g

3%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
35 g

13%

protein
5 g

9%

Kostf.
2 g

8%

Natrium
284 mg

12%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus