Boller med tranebær og havre

Lækre, luftige med havre. Velegnet til morgenbordet.

Indtastet af:Leif Andersen

Kilde: Egen opskrift

Foto: Leif Andersen

Opskriften giver 16 stk

Ingredienser:

Havregrød
1dlhavregryn
2 ½dlvand
Dejen
1pakkeGær
5 ½dlhåndvarmt vand
3dlDurummel, fuldkorns
2dlSigtemel
3tsksalt
2spskhonning eller sirup
8dlHvedemel
2 ½dltranebær, tørrede (kan undværes)

Lav først en havregrød af 2,5 dl vand og 1 dl havregryn. Sørg for at grøden er under 36 grader inden den tilsættes til dejen.

Gæren opløses i 5,5 dl vand (ca. 36 grader). Durummel og sigtemel tilsættes. Tilsæt havregrøden.

Tilsæt salt og honning og rør dejen grundigt mens hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Undervejs tilsættes også tranebærrene.

Dejen skal være fast, men stadig ret klistret.

Dejen hæves nu ca. 1 time eller til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og form 16 runde boller der lægges på en bageplade.

Tænd ovnen på 220 grader.

Lad hæve i ca. 1/2 time til bollerne rører hinanden.

Bag bollerne i 15-20 minutter i midten af ovnen.

Bollerne kan med fordel fryses ned og genopvarmes i ovn - det gør dem sprøde.

  220°C  18 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (111,96 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
267

13%

fedt
1 g

2%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
58 g

21%

protein
6 g

12%

Kostf.
2 g

7%

Natrium
294 mg

12%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus