Bønnefritter

Nem og sund tilbehør, som dog skal spises med måde på low FODMAP. Derfor er portionsstørrelsen lille, men andre kan bare spise flere portioner...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 6 portioner

Ingredienser:

500gGrønne bønner, dybfrost
1spskOlivenolie
1tskHavsalt

Bønnerne kan både tilberedes direkte fra frost eller optøede. 

Optøede bønner tørres godt i et rent klæde og herefter kommes de en frysepose, med olie og salt, som rystes godt sammen, herved fordeles olien lettere.

På frosne bønner fryser olien let fast, derfor er det bedre at hælde dem på en bageplade og dryppe olie og salt udover.

Fordel bønnerne på en bageplade og kom dem i en varm ovn ved 200 grader varmluft eller 220 g. alm. i 15-20 min.

Low FODMAP info: En portion på 23 g. vil være en sikker grøn portionsstørrelse, som kan kombineres med andre grøntsager, der har en grøn portionsstørrelse. Der er et meget stort svind på Bønnefritter og portionen svarer til 86 g. frosne bønner.

  200°C  15 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (22,83 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
42

2%

fedt
2 g

3%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
6 g

2%

protein
2 g

3%

Kostf.
3 g

11%

Natrium
284 mg

12%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus