Chiabudding med kanelskum

Sund og nem budding, der blot skal køres på en kraftfuld blender i stil med Wilfa Raw Fuel.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 2 portioner

Ingredienser:

0 ¾dåseKokosmælk
2 ½spskChiafrø
2spskGod kakao, som Valrhona eller lign.
½tskVanille, pulver
1stkBanan, tørret (svarer til 20-25 g.)
1tskKanel

Start med at pulverisere chiafrø og tørret banan.

Skil den fede del af kokosmælken fra, ca. halvdelen af den bruges til kanelskummet.

Hæld den resterende del af kokosmælken i blenderen, sammen med kakao, et nip salt og vanillepulver.

Blend til en homogenmasse.

Hæld buddingen op i et glas og sæt på køl nogle timer eller til dagen efter.

Opbevar kokosfløden ( den stive del af kokosmælken ) på køl, til lige før servering.

Pisk kokosfløden til skum med kanel.

Pynt buddingen med kanelskummet og tilføj gerne lidt nødder og bær.

 

Der er masser af variationsmuligheder; kokosmælken kan erstattes med 2 dl alm. mælk eller nøddemælk, samt 1 dl. fløde e.lign. til kanelskummet. Kanel kan selvfølgelig udelades. En tsk. frysetørret kaffe kan blendes med buddingen, det fremmer kakaosmagen. En stærk kaffe kan også bruges, hvis du udelader samme mængde mælk.

De tørrede bananer kan erstattes af 1 spsk. honning, kokossukker, alm. sukker eller sødemiddel.

Hvis du ikke har en blender, kan ingredienserne til buddingen blot blandes sammen, det vil give en grovere tekstur a'la chiagrød.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (227,25 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
419

21%

fedt
43 g

61%

Mættet
33 g

166%

kulh.
25 g

9%

protein
9 g

18%

Kostf.
8 g

33%

Natrium
5 mg

0%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus