Choko-Cheese Cake

Ernæringsforbedret Cheesecake Kan pyntes med hvad man føler for, jeg har i denne valgt jordbær og drysset med knuste mandler og pistacienødder

Indtastet af:
Fremgangsmåde:

Bunden:

150g mandelmel

12 dadler

 

et lille drys salt

Fremgangsmåde for bunden:

Hvis du bruger de tørre dadler, så start med at hælde kogende vand over dem.

Lad det stå i 5 minutter.

Blend nu dadler og salt sammen.

Bland dette med mandelmel.

Ælt det sammen med hænderne og kom det i en springform (20cm) beklædt med bagepapir.

Sørg for at bunden er jævn.

Sæt på køl, mens du laver resten.

Chokoladeostecreme:

5 blade husblas

1 vaniljestang

50 g Perfect Florsød

200 g flødeost naturel (light fra Lidl)

150 g Skyr

100 g Mørk Chokolade

1 + 2 dl Cremefine til piskning

Fremgangsmåde for Chokoladeostecreme:

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud.

Rør vaniljekorn, Perfect Florsød og flødeosten sammen til en glat masse.

Tilsæt Skyr og rør godt.

Smelt over vandbad chokoladen sammen med 1 dl cremefine, rør det sammen.

Når chokolade”fløden” er jævn og ensartet tilsættes den udblødte, afdryppede husblas direkte heri og røres ud i den varme chokolade”fløde”.

Pisk de 2 dl Cremefine til luftigt flødeskum og vend ad to omgange chokoladefløden i flødeskummet.

Vend chokoladeskummet i ostemassen ad to omgange til en helt jævn chokoladeostecreme, som fordeles ovenpå bunden.

Bank kagen mod bordet et par gange for at undgå luftbobler i kagen.

Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt.  

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk