Chokoladekage med squash

Lidt overraskende, men squash i chokoladekage er bare superlækkert. Denne version er fudgy, på den brownieagtige måde og så er den jo næsten sund...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Brug gerne foodprocessor eller minihakker.

Riv squashen fint. Hæld de tørre ingredienser i og bland sammen.

Hæld de våde ingredienser i og blend.

Smør en form ca. 18 cm Ø eller fyld evt. I muffinforme.

Drys evt. chokolade og flagesalt over toppen.

Bag enten i microovn, 3 min fuld effekt, hvil 1 min. Giv herefter 30 sek. af gangen efterfulgt af pause, indtil kagen er bagt i midten, til den giver efter ved et tryk.

Kan også bages i alm. ovn i ca. 20 min. ved 200 grader.

Tjek kagerne efter ca. 15 min. hvis du bruger muffinforme.

Fif; ristede hakkede nødder vil også være rigtig lækker i kagen. Evt. hampefrø, hvis det skal være rigtig sundt. Havregryn kan fint udskiftes med boghvedeflager.

Info Low FODMAP: Fuldkornspelt skiftede i 2015 status til ikke tilladt, så under elimination anbefales økologisk sigtet spelt eller glutenfrit mel. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.

  200°C  20 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Stykker (88,09 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
230

11%

fedt
6 g

9%

Mættet
3 g

14%

kulh.
35 g

13%

protein
8 g

16%

Kostf.
4 g

15%

Natrium
391 mg

16%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus