Chokoladekarameller

Superlækre chokoladekarameller med sejt bid.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Chocolat.dk

Opskriften giver 50 Små karameller

Ingredienser:

120gSukker
50gGlukosesirup
1dlFløde 38 %, piskefløde
1spskCacaopulver f.eks fra Valrona

Alle ingredienser blandes i en kasserolle. Rør imens massen koger op, og stop så med at røre.

Kog ved svag til jævn varme, til massen når en temperatur på 125 grader. Hæld hurtigt op i en form med bagepapir og sæt på køl nogle timer.

Klip eller skær karamellerne i små stykker. Hvis den er meget hård, så lad den ligge ude i stuetemperatur først. 

Pak dem ind enkeltvis i bagepapir eller cellofan. Eller pak hele karamelpladen ind i bagepapir og skær karamellerne af når de skal serveres. Selv hvis karamellerne er blevet for hårde, klistrer de sammen.

 

Jeg kan ikke anbefale at lave disse karameller uden et sukkertermometer, da de meget hurtigt kan komme over 130 grader og blive stenhårde.

Kategorier:
Slik & snacks
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Små karameller (4,96 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
21

1%

fedt
<1 g

1%

Mættet
<1 g

3%

kulh.
3 g

1%

protein
<0 g

0%

Kostf.
<0 g

0%

Natrium
1 mg

0%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus