Chokolademuffins

Meget lækre og svampede - man kan slet ikke smage de er lavet med bønner i stedet for mel.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Foto: Leif Andersen

Opskriften giver 22 stk

Ingredienser:

1dåseKidney bønner (234 g. drænet vægt)
2spskEspressokaffe
100gSmør
100gRørsukker
125gMørk chokolade
½dlKakao
1nipSalt
1tskBagepulver
½tskNatron
6stkÆg
Kidneybønnerne hældes i en sigte og skylles godt med vand, til de ikke skummer, afdryppes.

Chokoladen smeltes over vandbad.

Blend imens bønnerne i en foodprocessor (eller evt. med stavblender). Blend videre med espressokaffen (kan udelades, men den fremhæver chokoladesmagen - de kommer ikke til at smage af kaffe).

Blend blødt smør og sukker i og kør til det er jævnt.

Hæld den smeltede chokolade i og blend igen til det er jævnt.

Kakao, salt, bagepulver og natron blandes sammen og kommes i - blendes igen.

Kom æggene i et af gangen og blend mellem hver.

Fyldes i muffinsforme og bages ca. 25 min. ved 185 grader.

Tjekkes om de er gennembagte med et grillspyd af træ e.lign.

  185°C  25 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (37,09 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
116

6%

fedt
7 g

10%

Mættet
4 g

19%

kulh.
10 g

4%

protein
3 g

7%

Kostf.
<0 g

1%

Natrium
128 mg

5%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus