Chokoladesovs

- let at lave i microbølgeovn

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 15 portioner

Ingredienser:

100gMørk chokolade
½dlLys sirup
2dlPiskefløde
1tskVanillesukker
1nipSalt
Chokoladen hakkes groft. Læg den i en skål med høj kant, sammen med sirup, fløde, salt og vanillesukker.

Varmes på højeste effekt i 1-2 min. ca. Rør rundt og giv den 1-2 min. mere, gentages evt. til den er smeltet sammen og har et ensartet udseende.

Obs der er stor forskel på microovne, så start forsigtigt ud. Den må gerne få et opkog, men hvis den koger i længere tid bliver chokoladen brændt.

Smages til med sirup og vanillesukker, juster evt. konsistensen med mere fløde, hvis den er for tyk.

Fif: er der en rest af chokoladesovs kan den opbevares i køleskab og varmes op igen. 
Den kan også bruges direkte fra køleskabet, som et lækkert chokoladesmørepålæg;-p
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (22,62 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
102

5%

fedt
7 g

10%

Mættet
5 g

23%

kulh.
9 g

3%

protein
<1 g

1%

Kostf.
<0 g

0%

Natrium
34 mg

1%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus