De bedste morgenboller

Lækre, sprøde og luftige.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: anneauchocolat.dk

Opskriften giver 14 boller

Ingredienser:

600gVand
10gGær
100gFuldkornshvedemel
100gFuldkornsrugmel
12gSalt, jeg bruger Maldon eller Il fornaia
400gHvedemel
Gæren røres ud i vandet, der tages direkte fra den kolde hane. Resten blandes i. Æltes godt i røremaskine til dejen samler sig, og du kan lave glutentesten. Det kan tage fra 10 min. til 20 min. Når dejen er klar, hældes den op i en skål smurt med olivenolie. Skålen skal være stor nok til, at den kan klare, at dejen hæver til det dobbelte. Dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet 12-24 timer.

Næste dag hældes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord eller spækbrædt. Dejen hakkes ud til boller med en spartel og lægges forsigtigt over på en bageplade med smurt bagepapir.
Sættes direkte ind i en varm ovn på 240 g. varmluft. I 10 til 15 min.

Opskriften er inspireret af Anna au chocolat 's guldblommeboller.
Der er også link med udførlig vejledning.

Fif: sprødheden forsvinder meget hurtigt, da krummen er så fugtig. Derfor er det en god ide at give dem 5 min ekstra med varmluft, umiddelbart inden servering.

  240°C  10 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 boller (75,94 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
150

8%

fedt
<1 g

1%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
33 g

12%

protein
4 g

8%

Kostf.
3 g

12%

Natrium
335 mg

14%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus