Flødekarameller

Lækre tilpas bløde karameller, som ikke trækker plomber ud. Spis dem som de er, eller overtræk dem med chokolade og du har de lækreste guldkarameller.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 100 Karameller

Ingredienser:

5dlFløde 38 %, piskefløde
500gSukker
120gGlukosesirup
30gSmør, saltet
1tskVanille, pulver
2drysFlagesalt

Alle ingredienser kommes i en høj gryde og koges op under omrøring ved svag til jævn varme. Når det koger, røres kun forsigtigt en gang i mellem. Det skal koges til temperaturen er 122 grader, det kan tage omkring 20 min. Det bedste resultat opnåes med et sukkertermometer, men hvis du ikke har et, skal massen være præcis sej nok til, at du kan se den slipper bunden af gryden når du rører.

Når karamellen når 122 grader, skal den hurtigt hældes ud i en form foret med bagepapir. Ellers fortsætter temperaturen med at stige og den kan blive hård som bolcher.

Sæt formen på køl nogle timer eller til næste dag, hvor karamellerne kan skæres i mundrette bidder.

Kategorier:
Slik & snacks
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Karameller (10,29 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
45

2%

fedt
2 g

3%

Mættet
1 g

7%

kulh.
6 g

2%

protein
<0 g

0%

Kostf.
<0 g

0%

Natrium
17 mg

1%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus