Flødeost med krydderurter

Indtastet af:

Opskriften giver 3 glas

Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Bland kærnemælk og fløde i en gryde. Opvarm ved meget lav varme indtil det begynder at skille (32° C). Det tager ca. 24 min. ved lav varme.

Der må ikke røres i ostemassen mens den opvarmes!

Tag ostemassen af varmen og bland citronsaften i. Lad hvile ca. 15 min.

Ostemassen sies nu igennem et ostelærred (flere lag) eller et viskestykke i ca. 8 timer (gerne mere), i køleskabet.

Det kan være en god idé at lægge ostelærredet/viskestykket i en si.

Vallen der siver igennem lærredet, kan bruges til brødbagning.

Bland saltet i osten.

Noget af osten kan nu tages fra - så har man flødeost naturel.

Hvis man har taget ost fra til naturel-ost, ændres mængden af hvidløg og purløg naturligvis.

Hak purløg fint, pres hvidløgene og bland dem sammen med osten.

Put osten i glas og opbevar i køleskabet i op til 5 dage.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk