Flødeost med krydderurter

Indtastet af:Leif Andersen

Foto: Leif Andersen, 2012

Opskriften giver 3 glas

Ingredienser:

1ltrKærnemælk
2 ½dlpiskefløde
1spskCitronsaft, friskpresset
2fedHvidløg, rå
½bundtpurløg
½tsksalt
1knivspidsPeber, sort
Bland kærnemælk og fløde i en gryde. Opvarm ved meget lav varme indtil det begynder at skille (32° C). Det tager ca. 24 min. ved lav varme.

Der må ikke røres i ostemassen mens den opvarmes!

Tag ostemassen af varmen og bland citronsaften i. Lad hvile ca. 15 min.

Ostemassen sies nu igennem et ostelærred (flere lag) eller et viskestykke i ca. 8 timer (gerne mere), i køleskabet.

Det kan være en god idé at lægge ostelærredet/viskestykket i en si.
Vallen der siver igennem lærredet, kan bruges til brødbagning.

Bland saltet i osten.

Noget af osten kan nu tages fra - så har man flødeost naturel.
Hvis man har taget ost fra til naturel-ost, ændres mængden af hvidløg og purløg naturligvis.
Hak purløg fint, pres hvidløgene og bland dem sammen med osten.
Put osten i glas og opbevar i køleskabet i op til 5 dage.

Kategorier:
Tilbehør
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 glas (444,17 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
447

22%

fedt
35 g

50%

Mættet
23 g

114%

kulh.
20 g

7%

protein
14 g

28%

Kostf.
<0 g

2%

Natrium
435 mg

18%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus