Flutes

Med italiensk inspiration

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 3 Flutes

Ingredienser:

10gGær
600gVand (fra hanen)
200gDurummel, fuldkorns
400gHvedemel
15gGroft salt f.eks il fornaia
Gæren røres ud i vandet, derefter tilsættes melet og tilsidst saltet. Ælt dejen i en røremaskine til dejen har samlet sig helt (15-20 min. )

Fordel 1 spsk olivenolie i en 11 liters frysepose og hæld dejen heri. Alternativt kan du bruge 3 fryseposer af 4 liter og fordele 1/3 af dejen i hver pose. Dejen hæver i køleskab 10-24 timer. 

Ovnen opvarmes til 250 grader. Jeg varmer 2 bradepander i ovnens størrelse op og bager flutene lukket inde imellem dem (den øverste bradepande vender omvendt). Jeg stiller også 2 ramekinskåle med kogende vand ind i bradepanden. Det giver en bedre hævning, men de kan også bages på alm. plade med ok resultat. Måske er du så heldig at have en ovn med dampfunktion, også bruger du bare den.

Dejen hældes i en smurt fluteform, eller på smurt bagepapir. Hvis dejen gerne vil løbe ud over siderne på formen, kan den nemt strammes op, ved at tage fat i siderne af dejen med 2 olierede dejskrabere og klemme dejen sammen på midten.

Lukket inde mellem 2 bradepander bages flutene i 25 min. Så bliver de som flutene på billedet. Skal de bruges med det samme, kan de bage yderligere 5 min. eller til de er gyldne og sprøde. Skal de først bruges senere, så vent med at bage dem helt færdige til lige før serveringen.

Flutene køles helt af i fluteformen og tages derefter forsigtigt ud. De vil gerne hænge fast i bunden med de mange huller, her hjælper det at løsne dem med en kniv.

  250°C  25 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Flutes (355,25 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
724

36%

fedt
3 g

5%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
152 g

56%

protein
22 g

43%

Kostf.
5 g

21%

Natrium
1950 mg

81%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus