Fødselsdagsboller

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Foto: Leif Andersen, 2013

Opskriften giver 36 stk

Ingredienser:

½ltrMinimælk, 0,5%
50gGær
2stkæg
2tskSukker
2tskSalt
800gHvedemel
100gSmør, saltet
Mælken lunes, så den er lillefingervarm og gæren røres ud heri. Tilsæt æg, sukker og salt. Melet tilsættes lidt af gangen, jeg bruger en røremaskine. Til sidst tilsættes blødt smør. Dejen bliver meget klistret igen, men efter noget tid når smørret er æltet godt ind i dejen, bliver den samlet fin igen.

Hæver 30-45 min.

Formes til 24 boller. Med lidt olie på hænderne går det som en leg.

Efterhæver 30-45 min. Pensles med æggestrygelse (sammenpisket æg med lidt vand).

Bages midt i ovnen 15-18 min. ved 200 grader.

Fif; bollerne bliver også lækre, når er par dl. af hvedemelet erstattes af fuldkornsdurummel. Det giver bollerne lidt glød og flere nuancer i smagen. En knivspids kardemomme giver også en god smag.

  200°C  15 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (37,99 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
110

6%

fedt
3 g

4%

Mættet
2 g

8%

kulh.
18 g

7%

protein
3 g

6%

Kostf.
<1 g

4%

Natrium
101 mg

4%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus