Friskost-Gnocchi med tomatsauce

Traditionelt laves gnocchi af moste kartofler, men denne opskrift anvender friskost istedet og er dermed meget hurtigere at lave.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Inspiration fra Signesmad

Alle ingredienser til gnocchi blandes i en skål og æltes sammen i ca. 5 min. til dejen er fast.

Del dejen i 4 og rul til pølser på tykkelse med en pegefinger. Skær i 1,5-2 cm tykkelse.

Sæt en stor gryde vand i kog.

Varm olivenolie op på en pande. Snit hvidløget i skiver og svits dem i olien. Hak basilikum bladene groft. Hvis du følger low fodmap fiskes hvidløgene op igen, inden de hakkede tomater tilsættes. Smag til med salt og peber.

Kom 1 spsk. salt i vandet, når det koger og hæld alle gnocchi i. Kog dem til de alle ligger i overfladen og så lige et par minutter mere. 

Tag gnocchi op med en hulske og hæld dem direkte i tomatsaucen. Tilsæt basilikum og server.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (334,5 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
648

32%

fedt
37 g

52%

Mættet
12 g

61%

kulh.
57 g

21%

protein
22 g

45%

Kostf.
6 g

24%

Natrium
1094 mg

46%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus