Gaffelboller

Koldhævede boller - kan også bruges som flutes, madbød .m.m.

Indtastet af:Gitte T

Kilde: Gitte

Opskriften giver 16 stk

Ingredienser:

5gGær
7dlVand
6dlHvedemel
3dlHavregryn
2tskSalt, bordsalt
1spskSukker

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter salt og sukker og rør rundt til det er opløst Tilsæt resten af ingredienserne. Dejen skal have en meget klistret konsistens som en tyk grød og skal kunne røres med en ske - det er den konsistens der giver bollerne en svampet krumme Dæk dejen til med noget husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet natten over Opvarm ovnen til 225 grader Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to skeer Pensl bollerne med vand og drys med sesamfrø Bag bollerne 15-20 minutter til de er gyldne og sprøde

  225°C  15 minutter

Kategorier:
Bagværk/Boller
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 stk (66,45 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
114

6%

fedt
1 g

2%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
23 g

8%

protein
3 g

6%

Kostf.
2 g

6%

Natrium
196 mg

8%

Anslåede værdier