Gateau Marcel

Lækker chokoladekage, der trods det fornemme navn, er ganske let at lave. Bund og mousse består af det samme, delt i en bagt og ubagt del. Fortryllende...

Indtastet af:
Kilde: chokolat.dk

Opskriften giver 8 Stykker

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 g. 

 

Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme eller zap det i flere omgange af 15 sek. i microovn, lad det køle lidt af.

 

Imens piskes æggehviderne stive og 50 g af sukkeret drysses i lidt ad gangen og piskes til du har en sej marengs.

 

Æggeblommerne piskes lyse og luftige med 100 g. af sukkeret.

 

Chokolademassen vendes lidt ad gangen i æggeblommerne. Derefter vendes æggehviderne i.

 

Smør en lille springform og hæld halvdelen af dejen i.

 

Bag midt i ovnen 20-25 min. Den skal være ubagt i midten, da det er meningen den skal falde sammen og derved danne en fordybning til den resterende del af dejen/moussen.

 

Når bunden er kølet helt af i formen, hældes den resterende dej/mousse i og kagen sættes i køleskabet til den er helt kold og gerne til dagen efter. 

 

Pynt gerne med chokoladespåner inden servering. 

  175°   20 min

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk