Gateau Marcel

Lækker chokoladekage, der trods det fornemme navn, er ganske let at lave. Bund og mousse består af det samme, delt i en bagt og ubagt del. Fortryllende...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: chokolat.dk

Tænd ovnen på 175 g. 
 
Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme eller zap det i flere omgange af 15 sek. i microovn, lad det køle lidt af.
 
Imens piskes æggehviderne stive og 50 g af sukkeret drysses i lidt ad gangen og piskes til du har en sej marengs.
 
Æggeblommerne piskes lyse og luftige med 100 g. af sukkeret.
 
Chokolademassen vendes lidt ad gangen i æggeblommerne. Derefter vendes æggehviderne i.
 
Smør en lille springform og hæld halvdelen af dejen i.
 
Bag midt i ovnen 20-25 min. Den skal være ubagt i midten, da det er meningen den skal falde sammen og derved danne en fordybning til den resterende del af dejen/moussen.
 
Når bunden er kølet helt af i formen, hældes den resterende dej/mousse i og kagen sættes i køleskabet til den er helt kold og gerne til dagen efter. 
 
Pynt gerne med chokoladespåner inden servering. 

  175°C  20 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Stykker (82,11 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
368

18%

fedt
25 g

36%

Mættet
13 g

66%

kulh.
31 g

11%

protein
5 g

10%

Kostf.
<0 g

1%

Natrium
39 mg

2%

Anslåede værdier