Gløggekstrakt

Indtastet af:
Kilde: Valdemarsro

Opskriften giver 1,25 liter

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Flæk vanillestangen, tag kornene ud, ælt dem med en spsk af rørsukkeret. Kom både korn og stang i en stor gryde, sammen med sukkeret og alle krydderierne.

 

Pres appelsiner til du har 3 dl. Kom det op i gryden og få det stille og roligt i kog. Lad det koge 3-4 min og sluk derefter varmen.

 

Hæld portvin, snaps og rom i gryden, rør godt. Put de skiveskårne appelsiner og citron i og rør igen.

 

Grydens indhold  hældes nu i en stor beholder med låg, f.eks. Et patentglas der kan rumme ca. 2 liter.

 

Ekstrakten skal nu trække i 1-3 uger. Vend glasset rundt nogle gange under forløbet.

 

Si ekstrakten og hæld på flasker. Den kan holde længe pga. det høje alkoholindhold.

 

Når gløggen skal laves bruges ca. 1/4-1/2 dl ekstrakt pr. 2 dl rødvin.

 

Pga. den høje alkoholprocent er gløggen for stærk til nogen der skal køre.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk