Gløggekstrakt

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Valdemarsro

Flæk vanillestangen, tag kornene ud, ælt dem med en spsk af rørsukkeret. Kom både korn og stang i en stor gryde, sammen med sukkeret og alle krydderierne.
 
Pres appelsiner til du har 3 dl. Kom det op i gryden og få det stille og roligt i kog. Lad det koge 3-4 min og sluk derefter varmen.
 
Hæld portvin, snaps og rom i gryden, rør godt. Put de skiveskårne appelsiner og citron i og rør igen.
 
Grydens indhold  hældes nu i en stor beholder med låg, f.eks. Et patentglas der kan rumme ca. 2 liter.
 
Ekstrakten skal nu trække i 1-3 uger. Vend glasset rundt nogle gange under forløbet.
 
Si ekstrakten og hæld på flasker. Den kan holde længe pga. det høje alkoholindhold.
 
Når gløggen skal laves bruges ca. 1/4-1/2 dl ekstrakt pr. 2 dl rødvin.
 
Pga. den høje alkoholprocent er gløggen for stærk til nogen der skal køre.
Kategorier:
Drikkevarer
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 liter (1681,6 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
2883

144%

fedt
5 g

7%

Mættet
1 g

6%

kulh.
451 g

167%

protein
8 g

16%

Kostf.
25 g

100%

Natrium
69 mg

3%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus