Gløggmarmelade

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 5 Små syltetøjsglas

Ingredienser:

300gCitrusfrugter fra gløggekstrakt
1glasSaft fra klementiner eller appelsiner, ca 2 dl
1dlVand
350gRørsukker
1knivspidsVanille, pulver
5gCitronsyre
Start med at fjerne alle hele krydderier og evt. kerner.
 
Hak 1 trediedel fint og 2/3 groft, de grofthakkede blendes med vandet.
 
Kom al frugten op i en gryde med 1 glas saft fra klementin/appelsin. Jeg pressede 8 saftige klementiner, som var sursøde.
 
Kom 250 g rørsukker ved og lad det koge godt i ca. 20 min.
 
Smag til og juster med det sidste sukker, hvis det er nødvendigt, vanillepulver og citronsyre løfter smagen, med flere nuancer og friskhed. 
 
Kommes på skoldede glas, som fyldes helt og lukkes med det samme. 
Kategorier:
TilbehørBrunch
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Små syltetøjsglas (188,1 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
329

16%

fedt
<0 g

1%

Mættet
<0 g

0%

kulh.
80 g

30%

protein
<1 g

2%

Kostf.
1 g

5%

Natrium
7 mg

0%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus