Glutenfrie isvafler
I disse glutenfrie isvafler er der brugt mandelmel istedet for alm. mel. Det gør vaflen mere porøs at spise, men den er ligeså let at lave.
Opskriften giver 9 stk
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Smelt smørret.
Blend mandlerne til fint mel. Du kan også bruge færdigkøbt mandelmel.
Blend det hele til en ensartet dej.
Varm vaffeljernet op til det lyser grønt.
Pensel en lille klat smør eller ghee på over og underside af vaffeljernet.
Brug ca. halvanden spsk. dej pr. vaffel.
Kig til den undervejs og vend den evt. hvis den er bagt uens.
Rul hurtigt sammen rundt om et vaffelhorn.
Beskyt evt. hænderne med handsker. En bomuldshanske under en gummihandske er meget effektiv. Obs. at handsken er godkendt til fødevarehåndtering.
Note; vaflerne er meget porøse, så det skal være med forsigtighed, når man kugler is op i den. Den mister en del sprødhed efter pensling af chokolade og en tur på frost, men når der fryses en ismasse ned i vaflen går den ikke så let i stykker, mens man spiser den.
Fif; vaflen på billedet er penslet med chokolade og fyldt med cremet smoothie, og lagt på frys nogle timer. Det giver en virkelig lækker og sund is på under 200 kcal.