Græskarmuffins

Lækre luftige krydrede muffins, som i den grad blev godkendt af børnene.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Hvis du har tid, så tag gerne smør og æg ud af køleskabet og lad det stå til smørret er blødt. Så bliver det lettere at piske sammen med sødningen, der naturligvis også kan erstattes af alm. sukker, rørsukker, farin eller muscovadosukker.

Hvis det skal gå lidt stærkere skæres smørret i tynde skiver, fordeles lidt i skålen og piskes sammen med sukkeret til det er blødt.

Æget piskes i grundigt og længe.

Græskarpureen vendes i. Jeg bruger en hjemmelavet, hvor hokkaido skæres i både og bages møre i et tildækket fad ved 200 g. Derefter blendes det glat, hvis det kører trægt i blenderen er det en fordel med mindre mængder, evt. kan der tilsættes lidt vand.

De tørre ingredienser blandes i en skål og vendes lidt forsigtigt i det våde. Her er kunsten ikke at røre for længe, små melklumper er ok, større røres ud.

Melet kan erstattes af alle andre kornsorter også glutenfri.

Bages ved 190 g. i ca. 25-28 min. Der kan sidde en lille smule dej, hvis man trækker et grillspyd igennem, selvom den er færdig, men den skal føles fast og gennembagt. Dette skyldes den saftighed der er i krummen. Men ovne bager forskelligt, så tiden er vejledende. 

Ved servering kan de toppes med flødeostglasur eller laktosefri friskostglasur, smag til med lidt flormelis eller sødemiddel, samt et godt drys vanillepulver.

 

  190°C  25 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Store muffins (71,87 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
181

9%

fedt
7 g

10%

Mættet
4 g

20%

kulh.
29 g

11%

protein
5 g

9%

Kostf.
1 g

6%

Natrium
138 mg

6%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus