Gransirup

Meget sød og anderledes smag, end hvad man vil forbinde med gran. Den har bestemt sin berettigelse i det søde køkken, hvor der er mange anvendelsesmuligheder.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Naturkatapulten.dk

Opskriften giver 4 dl. sirup

Ingredienser:

6dlGranskud
4dlVand
4dlSukker

Pluk bløde granskud i foråret eller forsommeren. Vær opmærksom på at de kun må plukkes i offentlige skove og ingen private uden tilladelse.

Rens granskudende.

Kog dem op med vandet og lad dem koge ved middelvarme i 15 min.

Læg låg på og lad det trække til dagen efter.

Næste dag sies vandet fra og koges op med sukkeret. Lad det simre til det har en sirupsagtig konsistens. Fjern det skum der kommer på overfladen.

Hæld det på en skoldet flaske og luk den.

Lad den afkøle. Det anbefales, at opbevare den ved stuetemperatur, da den kan krystallisere i køleskabet.

 

Kan anvendes til pandekager, over is eller frugt og bær, i drinks, eller danskvand. Den kan også bruges til hjemmelavet sorbetis, der skal bare tilsættes vand og æggehvide og så er en ismaskine en stor hjælp.

 

 

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 dl. sirup (184,88 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
365

18%

fedt
<0 g

0%

Mættet
<0 g

0%

kulh.
90 g

33%

protein
<0 g

0%

Kostf.
<0 g

0%

Natrium
2 mg

0%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus