Grov øllebrød

Med struktur fra kernerugbrød og figner. Måske en øllebrød for dem der ikke kan lide almindelig øllebrød?

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 1 portion

Ingredienser:

2skiverGodt rugbrød med kerner
3stkFigner, evt. + - 1
2 ½dlKogende vand
½dlFløde 38 %, piskefløde

Smulder rugbrødet i en tallerken, hvis du har microovn, ellers må du bruge en gryde.

Hæld det kogende vand over.

Klip fignerne i små stykker.

Kog på ful effekt i microen 2-3 min. Rør/ mos godt rundt i øllebrødden. Kog igen 2-3 min. og rør/ mos. Hvis du koger i en gryde rører/ moser du imens det koges indtil passende konsistens.

Pisk fløden og nyd ovenpå den let afkølede øllebrød.

 

Fif: drys evt. hakkede nødder ovenpå, æblesmør er også rigtig lækkert til.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portion (447,5 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
531

27%

fedt
26 g

38%

Mættet
13 g

66%

kulh.
70 g

26%

protein
10 g

19%

Kostf.
4 g

17%

Natrium
59 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus