Havre-kokos æg

Lækker morgenmad eller mellemmåltid, som ligger rigtig godt i maven og giver mæthed og energi længe. Server gerne med lidt ahornsirup eller blåbærmarmelade.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 2 Havre-kokos æg

Ingredienser:

1stkæg
½dlHavregryn
½dlKokosmel
¼tskVanille, pulver
1drysSalt
½tskKokosfedt eller smør til stegning

Slå ægget ud og rør det sammen med havregryn, kokosmel, vanillepulver og salt.

Varm panden op med kokosfedt eller smør. Del æggemassen i 2 og læg på panden. Steges gyldne på begge sider, de er færdige, når de føles faste.

 

Ved low fodmap er der begrænsning på maks 18 g kokosmel og maks 25 g havregryn pr. servering. Man kan godt forskyde mængderne i opskriften til dette, så man kan spise 2 stk uden risiko.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Havre-kokos æg (42,63 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
151

8%

fedt
11 g

15%

Mættet
7 g

36%

kulh.
9 g

3%

protein
5 g

10%

Kostf.
2 g

9%

Natrium
378 mg

16%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus