Havreflager med kanel

Meget lækker, sprød og karamelliseret småkage, der er hurtig at lave.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 40 Småkager

Ingredienser:

75gSmør, saltet
100gHavregryn
1stkæg
100gSukker
1tskBagepulver
1tskKanel ( kan udelades )
Drys ( kan udelades)
½tskKanel
1spskSukker

Smelt smørret og bland havregrynene i. (Husk det skal være glutenfrie havregryn, hvis du bager til en med glutenallergi).

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Rør bagepulver (glutenfrit) og kanel i. Rør havregrynene i.

Fordel dejen på 2 bageplader med bagepapir. Sæt 40 små klatter med teske. Glat overfladen og kanten lidt, med en våd ske.

Bland kanel og sukker og drys lidt på overfladen af hver småkage.

Bag en plade af gangen, midt i ovnen ved 175 grader i 8-10 min.

Info. Low fodmap: havregryn er begrænset til 25 g. Man kan spise op til 10 småkager uden risiko.

  175°C  8 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Småkager (7,69 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
37

2%

fedt
2 g

3%

Mættet
1 g

5%

kulh.
5 g

2%

protein
<0 g

1%

Kostf.
<0 g

1%

Natrium
23 mg

1%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus