Hjemmelavet Nutella eller chokolade smørepålæg...

Hjemmelavet nutella smager fantastisk, men skal ikke sammenlignes med den man køber. Her smages både nødder og chokolade og mindre sukker...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Kilde: Smagpåmaden.dk

Hasselnødderne ristes i ovnen ved 200 grader i 5-10 min, til skallerne revner. De varme nødder kommes i et rent viskestykke og nuldres, så skallerne falder af. Lad dem afkøle lidt og hak dem derefter til nøddesmør på minihakker eller lign. Jeg brugte min Grinder til Bamix. Stop jævnligt og skrab ned fra siderne. Det kan virke irriterende, men lige pludselig er det ikke nødvendigt længere og så har du det lækreste nøddesmør.

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. 

Varm kokosmælken op, den skal bare lige i kog. Jeg brugte microovn i 1 min. og 15 sek.

Hæld kokosmælken over chokoladen, vent et øjeblik....

og rør da i cirkler inde i midten, til det er homogent. Der skal også skrabes ned fra siderne ind imellem.

Rør en tsk. kokosolie i chokolademassen, derefter et nip salt, vanillepulver og nøddesmørret.

Smag til og tilsæt sukker eller sødemiddel efter behov.

Hæld på et rent glas og sæt på køl. Tag det ud i god tid før det skal spises.

 

Fif: prøv at tjekke opskriften på nutellamousse, superlet og lækker...

OBS: Info til low foodmap, hasselnødder indeholder oligo og er begrænset til 15 g. pr. servering. Så hvis du holder dig under 45 g. hjemmelavet nutella er du på den sikre side.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Lille glas (311 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
1311

66%

fedt
95 g

136%

Mættet
33 g

166%

kulh.
117 g

43%

protein
20 g

40%

Kostf.
9 g

35%

Natrium
785 mg

33%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus