Hurtig og nem gulerodskage

Når kagen bages i microovn, tager det under 10 min. fra gulerødderne er skrællet, til der er lækker nybagt kage, det er næsten for let...

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Bland alle ingredienser til kagen sammen med den fintrevne gulerod (en dl. revet gulerod vejer 80 g).
 
Kom i en smurt form eller dyb tallerken, der kan rumme 5 dl. Min form er 18 cm Ø.
 
Bag ved fuld effekt i microovn. I min, passer det med 3:20 min.
 
Kagen er færdig, når den holder formen og et grilspyd kan trækkes rent ud.
 
Toppingen røres sammen, og serveres enten ved siden af eller hældes ovenpå kagen, når den er afkølet.
 
Info Low FODMAP: I 2015 ændrede groft speltmel status til ikke tilladt, så under elimination anbefales at bruge sigtet økologisk spelt istedet. Under genintroduktionen kan opskriften bruges til at teste oligo -fruktaner.
 
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Stykker (63,35 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
168

8%

fedt
7 g

10%

Mættet
2 g

10%

kulh.
24 g

9%

protein
3 g

6%

Kostf.
<1 g

3%

Natrium
134 mg

6%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus