Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde

Indtastet af:
Kilde: www.magasinetmad.dk

Opskriften giver 10 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 gr

Pisk æg og sukker lyst og cremet med el-pisker

Smelt smør og mørk chokolade over vandbad

Rør den smeltede chokolade i æggemassen sammen med fløden (chokoladen kan også smeltes i en gryde sammen med halvdelen af fløden)

Sigt kakao, mel, og bagepulver i dejen og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn

Smør springformen med smør og fordel dejen i et jævnt lag

Bag kagen i den forvarmede ovn i 15-20 min - tjek med en kødnål, at den er gennembagt

Lad kagen køle af i formen

Jordbærmousse: Skyl og nip jordbærrene og blend dem i en blender til en glat pure

Hæld pureen gennem en sigte, så kun saften er tilbage

Bland jordbærsaft og syltesukker i en gryde.

Flæk vaniljestangen, skab kornene ud og bland det i saften.

Lad også den tomme vaniljestang komme med i gryden

Brign gryden i kog og lad saften småkoge i 10-15 min, til den tykner

Pisk fløden til let skum og vend det sammen med den afkølede jordbærsaft

Flæk den afkølede chokoladekage i 2 stykker med en skarp kniv

Læg den ene kagebund tilbage i springformen (sammen med en plastkant, så det ikke klæber på formen)

Fordel halvdelen af moussen i formen.

Fordel halvdelen af moussen ovenpå

Læg den anden bund ovenpå og fordel resten af moussen på toppen af kagen

Sæt islagkagen i fryseren i mindst 4 timer

Tag islagkagen ud af fryseren ½ time før serevering

Pynt islagkagen med jordbær og server.

Opskriften tilhører kategorien:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk