Jordbær cheesecake

Af Doris Krogh. Kagen er inspireret af http://klidmoster.dk/2012/04/jordbr-cheesecake-med-mazarinkagebund.html. Bunden er lavet efter en gammel opskrift, som var fra dengang marcipan var en dyr luksusvare, så derfor erstattede man det med kartofler. Mange med cøliaki tåler ikke glukosesirup, som der jo ofte er i marcipan. Jordbærmoussen er efter Klidmosters opskrift.

Indtastet af:
Kilde: http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2012/07/jordbr-cheesecake-med-mazarinbund.html
Fremgangsmåde:
Bund:
Smør og sukker røres godt sammen.
Æg og mosede kartofler tilsættes og røres med.
Bland mandelmel og bagepulver og rør det ligeledes i dejen.
Smør en springform, hæld dejen i formen og bag den ved 200ºC (over/undervarme) i ca. 35 min.
Lad bunden blive i formen til den er kølet af. Tag bunden ud af formen og smør den med smeltet mørk chokolade.

Ostecreme:
Udblød husblasen i koldt vand.
Rengør jordbærrene og blend de 100g til puré med ½ spk. sukker.
Pisk flødeosten luftig med sukker og vanillekorn.
Jordbærpureen piskes i.
Fløden piskes stiv og vendes ligeledes i ostemassen.
Pres overskydende vand af husblasen og smelt den enten i mikroovnen i ca. 5 sek. eller ved at røre den op med 1-2 tsk. kogende vand.
Rør derefter lidt af osteblandingen sammen med husblasen og vend så denne blanding sammen med resten af ostecremen.
Placér bunden på det fad, du vil servere kagen på, og spænd den rengjorte ring fra springformen fast om kagen igen - men vend den denne gang på hovedet. Bunden krymper sjovt nok lidt, så hvis du ikke vender ringen, vil fyldet løbe ned langs siderne, og du vil ikke kunne se den skarpe opbygning af kagen fra siden.

Fordel ostecremen over kagen og dæk den med film. Lad kagen sætte sig i køleskabet i 3-4 timer.

Pynt:
Jordbærrene gøres klar, de duppes, så de er helt tørre og skæres i tynde skiver - endestykkerne må man spise, de skal ikke bruges.

Udblød husblasen i koldt vand og smelt den i en gryde med 2 dl vand og lad den afkøle til den er halvstivnet.
Smør et mindre stykke af den yderste bane på kagen med gelé som jordbærskiverne kan blive "limet" fast med, så geleen ikke når at stivne helt, inden jordbærskiverne kommer på. Lad skiverne overlappe hinanden lidt, så hele bunden bliver dækket. Fortsæt sådan til hele kagen er dækket.

Til sidst pensles gelé ud over hele kagen, så jordbærskiverne bliver helt dækket.

Stil kagen på køl til den skal bruges. Den kan sagtens laves dagen i forvejen (skal lige siges, det ANBEFALES, siden den tager 100 år).

Velbekomme.
  200°   35 min

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk