Jordbær -rabarbermarmelade

Sød-syrlig sommersmag i glas, mums.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 8 glas

Ingredienser:

1kgRabarber, rå
700gJordbær, rå
500gRørsukker
1tskAgar agar (eller andet til jævning)

Bruges der frosne jordbær sættes de over svag varme med låg, til de er møre.

Bruges der istedet friske jordbær, blandes de med 400 g. sukker til de safter, derefter koges de møre.

700 g. rabarber tilsættes og koges ud.

Agar agar tilsættes sukkeret og røres i marmeladen (det resterende sukker, hvis du har brugt friske jordbær).

Kog det sammen til der kommer "lange, seje" bobler.

Tilsæt de sidste rabarber og kog dem møre. Smag til og juster evt. med mere sukker.

Fjern skummet på toppen og hæld marmeladen på skoldede glas, som lukkes straks.

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 glas (275,44 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
322

16%

fedt
<1 g

1%

Mættet
<0 g

1%

kulh.
79 g

29%

protein
2 g

3%

Kostf.
6 g

24%

Natrium
7 mg

0%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus