Jordbærislagkage

-med en lækker bund af vanilleis med hakket mørk chokolade

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 15 portioner

Ingredienser:

Jordbæris
4dlFløde
4dlMælk
1dåseKondenseret mælk
1stangVanille
2spskCitronsaft, friskpresset
400gFriske jordbær
1nipsalt
3spskSukker
bund af vanilieis
2dlFløde
2dlMælk
½dåseKondenseret mælk
½stkVanillestang
1nipSalt
50ghakket chokolade (56% kakao)
Jordbærrene renses og dryppes af. Blend dem i den kondenserede mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Køres i ismaskinen af to omgange.
 
Fyldes i en springform hvor bunden er dækket med husholdningsfilm. Lad den gerne blive godt gennemfrosset inden vanillebunden laves (1 døgn).
 
Ingredienserne til vanilleis blandes og køres på ismaskine, undtagen den hakkede chokolade, som først tilsættes når isen er lige ved at være færdig.
 
Mine springforme er ikke så store (Ø 23 cm), at vanilleisen kan komme oveni. Men når jordbærisen er godt gennemfrosset kan den forsigtigt tages ud af formen og hurtigt tilbage i fryseren. Imens rengøres formen igen og bunden dækkes med film, sæt den gerne i fryseren til vanilleisen er klar. Vanilleisen puttes i bunden af formen og den frosne jordbæris trykkes ned over. Sættes straks på frys igen.
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (157 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
336

17%

fedt
20 g

29%

Mættet
11 g

56%

kulh.
33 g

12%

protein
5 g

11%

Kostf.
<0 g

2%

Natrium
65 mg

3%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus