Jordbærislagkage

-med en lækker bund af vanilleis med hakket mørk chokolade

Indtastet af:

Opskriften giver 15 portioner

Ingredienser:
Fremgangsmåde:

Jordbærrene renses og dryppes af. Blend dem i den kondenserede mælk og tilsæt resten af ingredienserne. Køres i ismaskinen af to omgange.

 

Fyldes i en springform hvor bunden er dækket med husholdningsfilm. Lad den gerne blive godt gennemfrosset inden vanillebunden laves (1 døgn).

 

Ingredienserne til vanilleis blandes og køres på ismaskine, undtagen den hakkede chokolade, som først tilsættes når isen er lige ved at være færdig.

 

Mine springforme er ikke så store (Ø 23 cm), at vanilleisen kan komme oveni. Men når jordbærisen er godt gennemfrosset kan den forsigtigt tages ud af formen og hurtigt tilbage i fryseren. Imens rengøres formen igen og bunden dækkes med film, sæt den gerne i fryseren til vanilleisen er klar. Vanilleisen puttes i bunden af formen og den frosne jordbæris trykkes ned over. Sættes straks på frys igen.

Opskriften tilhører kategorierne:

Næringsberegninger på opskriftsamleren.dk er foretaget ved brug af brugernes egne indtastede ingredienser, data fra © Fødevaredatabanken, version 7, 2008, samt © Fødevaredata (http://frida.fooddata.dk), version 4, 2019.
Alle beregninger, samt beregnede tal og informationer vedr. diæter - såsom LCHF og lignende, skal derfor betragtes som vejledende.

© 2012-2023, Opskriftsamleren.dk