Kanelkiks med squash

En sprød og sød kiks, som er en rigtig hyggespreder.

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Hæld de tørre ingredienser i en minihakker eller lign. og kør det til havregrynene er fintmalede.

Tilsæt fintrevet squash og hak det sammen med de tørre ingredienser til det er godt fordelt.

Tilsæt fedtstof og kør igen.

Tilsæt vand og kør til dejen lige akkurat samler sig.

Hæld dejen ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over og rul dejen ud i et tyndt lag.

Fjern det øverste bagepapir og skær kiksene ud med et pizzahjul.

Bag ved 175 grader i ca 15 min. Lad dem køle af. Hvis de ikke er helt sprøde, kommes de i ovnen igen i 5 min. Det kan gentages om nødvendigt. Hvis du har en dehydrator kan kiksene også tørres færdige der, uden risiko for at de bliver brændte.

Fif: hvis du ikke har tørrede bananer, kan du riste en frisk banan på en pande sammen med fedtstoffet. Det vil give den varme karamelliserede smag. Udelad vandet til du ser om dejen kan binde sammen. Tilsæt evt. 1 spsk. vand af gangen, hvis den ikke hænger sammen.

  175°C  15 minutter

Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 kiks (13,49 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
40

2%

fedt
2 g

3%

Mættet
<1 g

5%

kulh.
5 g

2%

protein
<1 g

1%

Kostf.
<0 g

2%

Natrium
45 mg

2%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus