Kartoffelkage

Tynde skiver kartoffel lagt i lag med mozarella og parmesan giver flødestuvede kartofler konkurrence

Indtastet af:Leif Andersen

Løgene skæres i tynde skiver og lægges i koldt vand.

Smelt smørret og læg de knuste hvidløg heri. Lad smørret med hvidløg trække lidt.

Riv mozarellaen på et groft rivejern, og parmesanosten på et fint rivejern.

I en ikke alt for stor bradepande lægges kartoffelskiver, løgringe, mozarella og parmesan i tynde lag. Dryp lidt af smørret over hvert lag og drys med lidt salt og peber.

Slut af med kartofler og dryp med lidt mælk og det sidste smør.

Stil bradepanden i ovnen i ca. 1 time. Læg et stykke alufolie over kartoflerne, hvis de er ved at brænde på.

  210°C  60 minutter

Kategorier:
HovedretterTilbehør
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 portioner (414,12 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
690

35%

fedt
37 g

53%

Mættet
23 g

116%

kulh.
69 g

25%

protein
24 g

48%

Kostf.
6 g

23%

Natrium
603 mg

25%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus