Lakridskarameller

Seje lakridskarameller....

Indtastet af:Anne-Marie Andersen

Opskriften giver 100 Karameller

Ingredienser:

5dlFløde 38 %, piskefløde
250gSukker
125gGlukosesirup
2drysSalt
10gLakridspulver (ekstrakt/ engelsk lakridspulver)

Kog fløde, sukker, glykose og salt i en høj gryde ved svag varme. Rør hyppigt til det koger og rør derefter ind i mellem. Koges ca. 20-30 min. til karamellen er 122 grader. Lakridpulveret tilsættes og røres hurtigt i og derefter hældes karamellen op i en form foret med bagepapir.

Stilles koldt nogle timer eller til dagen efter. Det giver en meget hård karamel, som lettest slås ud, ved at placere en skarp kniv der, hvor der skal deles og slå med en kødhammer på kniven.

Pakkes ind i bagepapir eller pudres med lakridspulver så de ikke klistrer sammen.

 

Note: kunne godt bruge mere lakridssmag i karamellen. Lakridspulveret klumper sammen når det tilsættes til sidst. Lakridspulveret er ret kraftigt i smagen, når karamellen er pudret med det.

Kategorier:
Slik & snacks
Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtag
Ved indtagelse af 1 Karameller (7,95 g.)
(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)
kcal
33

2%

fedt
2 g

3%

Mættet
1 g

7%

kulh.
4 g

1%

protein
<0 g

0%

Kostf.
<0 g

0%

Natrium
16 mg

1%

Anslåede værdier
kommentarer leveret af Disqus