LuciabrødEller Lussekatte som de også kaldes. Dejen er bare rørt sammen og koldhævet, meget let at have med at gøre.Indtastet 16. december 2013 af:Anne-Marie Andersen Opskriften giver 22 Luciabrød Ingredienser:125gSmør, saltet3 ¾dlMinimælk, 0,5%25gGær½dlVand110gSukker1tskSalt½tskSafran150gDurummel, fuldkorns450gHvedemel Klik for at slå slumre-tilstand fra Smelt smør og lun mælken heri. Rør safran ud i blandingen. Lun vandet og rør gæren ud. Tilsæt sukker til gærblandingen, og rør den derefter ud i smørblandingen - når denne er lillefingervarm. Tilsæt salt og fuldkornsdurum, rør det sammen. Tilsæt hvedemelet, hold lidt tilbage. Rør til blandingen er jævn. Sæt dejen til hævning i køleskabet natten over. Hvis temperaturen er til det, kan den istedet sættes udenfor. Næste morgen slås dejen ned. Hæld lidt olie på bord og hænder. Del dejen i 22 stykker og rul dem ud og form dem. Lad luciabrødende hæve en halv time på bagepladen og varm ovnen op til 225 grader. Skru ned til 200 grader straks de er sat i ovnen. Bages ca 15 min. til de er gyldenbrune. 225°C 15 minutter Kategorier: BagværkBagværk/Boller Log ind Husk mig Ny bruger?|Glemt adgangskode? Næringsindhold pr. 100 gEnergi1368 kJKalorier327 kcalFedt10 g- mættede6 g- enkeltumættede3 g- flerumættede0 gKulhydrater52 g- heraf tilsat sukker10 gKostfibre2 gProtein7 gNatrium180 mgAnslåede værdier. Kan være baseret på brugeres egne indtastede værdier.Klik og se flere detaljer.Guidline Daily Amount (GDA) / Vejledende dagligt indtagVed indtagelse af 1 Luciabrød (51,03 g.)(Voksen kvinde v. 2000 kcal pr. dag)kcal1678%fedt5 g7%Mættet3 g15%kulh.27 g10%protein4 g7%Kostf.<1 g3%Natrium92 mg4%Anslåede værdier